BİANCOCELESTİ SEVDALILARI

Noi Siamo Qua! Sempre con te,unica fede,unica passione,e cantero,finché vivro,FORZA LA LAZİO! FORZA BİANCOAZZURİ! AVANTİ LAZİO!

26 Eylül 2010 Pazar

Serie A 5.Hafta Maç Öncesi: AC Chievo Verona - SS Lazio


                                        A.C. Chievo vs S.S. Lazio


Stadio Marc’Antonio Bentegodi di Verona
26 Eylül 2010
Saat:16.00

Bizler Olimpico'da Milan'a karşı oynadığımız oyunu yorumlarken,Napoli kentinden Chievo Verona bir galibiyet daha çıkarıyor ve puanını 9'a yükseltiyordu.

Chievo dünya futbol tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir takım.Kendi halinde,küçük Verona şehrinde top tekmelerken kendini herhangi bir maddi destek olmaksızın oyuncuların çabasıyla 2001'de Serie A'da bulmuş bir takım.Daha da ilginci,Serie A'ya çıktığı sezon 5.olarak UEFA Kupası'na katılma hakkı kazanmış bir takım.Mucizelerin takımından bahsediyoruz.Bugün rakibimiz olacak takımdan.

Maçtan önce bir istatistik iletelim: Bentegodi'deki son 8 maçımızda sadece 1 kez kaybetmişiz.Bu istatistği verdikten sonra maç hakkında konuşmaya başlayalım.Eğer Avrupa Kupalarına bilet istiyorsak bu tür zorlu deplasmanlardan mutlaka puanla dönmeliyiz.

Lichsteiner 1 maç aradan sonra 11'de başlayacak.Taktik hakkında olmulu bir gelişme yaşandı ve nihayet Reja takımı 4-3-1-2 şeklinde sahaya çıakrmaya karar verdi.Kesinlikle 3'lü defans veya tekli forvet varyasyonlarından bize daha uygun bir taktik anlaşıyla sahaya çıkıyoruz.Zarate ve Floccari ileride ikili forvet olarak görevini yerine getirecek.Javier Garrido nihayet sakatlıktan kurtuldu ve bu sezon ilk defa takımın kadrosunda yer alacak ve Reja'dan görev bekleyecek.Matuzalem de yorgun Ledesma'nın yerinde forma giyecek.


Rakip Chievo'da terübeli ortasaha Luciano'nun forma giyemeyecek olması büyük bir avantaj ancak yine de çok etkili gol silahları var.Özellikle Bogliacino-Moscardelli-Pelissier üçlüsüne dikkat edilmeli.Bugün Muslera'ya çok iş düşebilir.


Maçla ilgili genel bir yorum yapacak olursak,çok zorlu bir maç olacak.Karşımızda formda bir Chievo var ve özellikle hücum hattı çok etkili.Eğer onlara bugün koaly gol şansı verirsek,onlar da atar.Bu özelliklerini durdurmamızın tek yolu Bologna maçındaki gibi tam saha pres uygulamak.Bizim de çok golcü bir hücüm hattımız var ve bizim de mutlaka gol üreteceğimizi düşünüyorum.Maç bol gollü geçecek gibi gözüküyor.Umarım daha çok atan taraf Lazio'muz olur.Forza Lazio!

Muhtemel Lazio Kadrosu: 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 20 Biava, 3 Dias, 26 Radu; 32 Brocchi, 11 Matuzalem, 6 Mauri; 8 Hernanes; 10 Zarate, 22 Floccari.
(A disp.: 12 Berni, 13 Stendardo, 14 Garrido, 23 Bresciano, 24 Ledesma, 9 Rocchi, 18 Kozak) T.D Reja.

Muhtemel Chievo Kadrosu: 28 Sorrentino; 20 Sardo, 3 Andreolli, 12 Cesar, 4 Mantovani; 9 Bentivoglio, 16 Rigoni, 7 Marcolini; 26 Bogliacino; 80 Moscardelli, 31 Pellissier.
(A disp.: 18 Squizzi, 21 Frey, 5 Mandelli, 23 Constant, 6 Fernandes, 11 Granoche, 77 Théréau) T.D Pioli.

Lazio'nun Kartal'ı Maçtan Önce Sahadaydı


Etkilenmemek elde değil,Milan maçından önce Lazio'nun simgesi olan Kartal havada süzüldü ve taraftarı selamladı.Daha önce bu tür bir gösteri,100.yılımızda yapılmıştı.

Artık bu kartalı evimizdeki her maçtan önce göreceğiz.O şuanda genç bir kartal ve büyüyüp olgunlaştıkça,Lazio'nun gelenekselleşmiş bir maç öncesi şovu olarak takıma ve taraftara inanç aşılayacak.

Serie A 4.Hafta Maç Sonu: SS Lazio - AC Milan

Lazio 1 (Floccari 80′)
Milan 1 (Ibrahimovic 66′)

Milan gibi güçlü bir ekip karşısında iyi mücadele ederek 1 puanı aldık,ama bu maçı kazanma fırsatı elimize geçmişti ve bunu değerlendirmeliydik.

Bunun en büyük sorumlusu Reja'ydı kesinlikle.Milan'ı gözünde fazla büyüterek maçı domine etmemizi engelledi.Korkak savaştı.Değişiklikleri çok geç yaptı.Eğer Rocchi ve Zarate'yi önceden oyuna alsaydı,hücum gücümüz oldukça artacak ve Floccari de forvette tek başına kalmayacaktı.

Maç ortada başladı.İki takımda iyi mücadele etti fakat pozisyona girmekte zorlandı.Özellikle Lazio tarafında Floccari forvette çok yoruldu ve topla bir türlü buluşamadı.Sürekli havadan gelen rastgele topları yakalamaya çalıştı ancak başaramadı.Bu da uzaktan şutlara kalmamıza sebep oldu.Hernanes rakip kaleyi uzaktan şutlarıyla yokladı ve tehlike yarattı.Defans hattı başarılıydı.Özellikle rakibin birebirde etkili isimlerine sıkı markaj uyguladılar ve rahat pozisyona girmelerini engellediler.20'lik Cavanda maça ilk 11'de başladı ve Ronaldinho gibi bir ismi hemen hemen etkisiz hale getirdi.Ayrıca topla koşular yaptı ve hucüma da katkı yapmaya çalıştı.Bence çok iyi bir performans ortaya koydu.
Ortasahada Pirlo,Gattuso,Seedorf gibi isimlere karşı üstünlük kuramasak ta yine onları durdurmayı başardık.Hernanes harikaydı.İzlendikçe büyülendiğim bir oyuncu.Kalitesini dün de belli etti ve uzaktan attığı tehlikeli şutlarla Abbiati'yi oldukça tedirgin etti.Bunun dışında attığı çalımlar,nokta pasları ve asistinden önce 2 kişiyi adeta delercesine çalımlayıp yaptığı harika asistle Lazio'nun en iyi ismi oldu.Ledesma ve Brocchi çok mücadele etti ve beğeni topladı.Foggia ise takımın en kötüsüydü.Zarate,Matuzalem,Bresciano gibi isimler yerine tercih edilip bu şansını iyi kullanamaması ona bir süreliğine kulübe yolunu açtı bence.

Forvette Floccari tek başına ilerde başladı.Topla fazla buluşamadı ve buluştuğunda da hücümda yanlız kaldı.Tek başına havadan atılan bütün paslara yetişmeye çalıştı ama zaten yeni sakatlıktan çıkmış bir oyuncuyu böyle 40 metrede tek başına oynatmak akıl karı değildi.Neyse ki Rocchi'nin oyuna girişiyle yükü azaldı ve Hernanes'in harika pasını ustaca bir vuruşla bitirerek maçtan puansız ayrılmamızı engelledi.

******************************

En iyimiz: Hernanes,takımı sırtlayan isim oldu.Klasını konuşturdu ve ardarda attığı hairka çalımlar,uzaktan yolladığı füzeler,nokta pasları ve Floccari'ye yaptığı güzel asistle biz Lazio'luların yüzünü güldürdü.

En kötümüz: Foggia,Reja'nın kendine sunduğu şansı değerlendiremedi.Sağ kanatta aldığı bütün topları kaybetti ve yüksek pas hatası oranıyla herkesi çok kızdırdı.Kendisine yedek kulübesi gözüküyor.

*******************************

Haftaya lige iyi bir başlangıç yapmış olan Chievo'ya konuk oluyoruz.Zorlu bir maç olacak ama geçen seneki gibi sezon başı 2 maç kazanıp sonra haftalarca kazanamadığımız günleri yaşamak istemiyorsak o maçı da almalıyız.Forza Lazio!

22 Eylül 2010 Çarşamba

Serie A 4.Hafta Maç Öncesi: SS Lazio - AC Milan


                                                 SS Lazio v AC Milan

Stadio Olimpico di Roma
22 Eylül 2010 Çarşamba
21.45

Lazio her sahaya çıktığında kalbimiz heyecanla çarpmaya başlıyor.Floransa'daki muhteşem galibiyet elbette hepimizi sevince boğdu,ama bu sefer gerçekten takımımızı asıl test edeceğimiz maça çıkıyoruz.Dürüst olalım,karşımızdaki takım en kötü döneminde bile Serie A'nın bir numaralı ekiplerinden olmuş bir efsane.

Milan'a karşı olan karnemiz oldukça kötü.Kupada onlara karşı daha iyi sonuçlar aldık,birkaç sezon önce 4-0 lık galibiyet vardı ve 2009'da İtalya Kupasına uzanmadan önce onları yendik ama genellike bize karşı başarılı oluyorlar.Onlara karşı evimizdeki son galibiyetimiz 1998'de.Evet,geçen yüzyılda.Deplasman galibiyeti içinse 1989'a gitmek gerekiyor.

Genellikle Milan'dan bahsettik.Transferlerine bakacak olursak,yıldız ve önemli isimlerle özellikle forvet hatları çok güçlü oldu.Robinho ve İbrahimovic'den bahsediyorum.İkisi de harika yıldızlar ve motive oldukları takdirde çok tehlikeli isimler.

Öte yandan bu yıldız isimlere rağmen Scudetto'ya ulaşan takımın bu sezon Milan olmayacağını düşünüyorum.Defans ve ortasahada çok büyük eksiklikler var,yaşlı bir takımlar ve Berlusconi'nin her işe burnunu sokması onlar için çok sıkıcı bir durum.Bu durum bir kriz olmasa da Milan karışık bir takım ve işlerin kötü gitmesi halinde iyice karışacaklar gibi gözüküyor.

Maça dönecek olursak,maç konusunda oldukça heyecanlıyım.Çünkü Milan'ı yenebileceğimize inanıyorum.Tabii bunun için takım olarak-özellikle defans hattında-Fiorentina maçından çok çok daha iyi bir oyun oynamamız gerekiyor.Defansımızdaki oyunculardan her fırsatta şikayet ediyorum,ama öte yandan 3 haftada 4 gol yediğimiz ve bunların 2sinin penaltı olduğu aklıma geliyor ve şuanda defans hattımızın o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum.Bu arada eski kaptanımız,emektar Nesta'da Milan formasıyla asıl evinde,Olimpico'da olacak.

Milan'a karşı önemli olan ortasaha savaşını kazanabilmek.Hem ofans hem defans yönünden Boateng,Pirlo,Seedorf gibi etkili isimleri var ve bizim savaşçı oyuncularımızın bu oyuncuların etksini azaltabilmek için çok daha fazla mücadele etmesi gerekecek.Bizimde Ledesma,Mauri,Hernanes ve Brocchi'den oluşacak ortasaha hattımız onlarla mücadele edecek kapasitede.Özellikle Brocchi bu maçta oynamalı.Milano'da doğmuş,Milan altyapısında yetişmiş ve 7 sene Milan'da oynamış bir oyuncu olan Brocchi'den mutlaka faydalanmalıyız.

Floccari sakatlıktan kurtuldu ve takımın imdadına yetişti.Rocchi iki maçtır çok yoruldu ve biraz kulübede bekleyebilir.Floccari'nin de kondüsyonu eksik olduğuna göre,Forvet hattında Zarate'yi görebiliriz.Umarım şans bu sefer Maurito'nun yanında olur ve gol orucuna son verir.

Maça az bir süre kaldı ve heyecanla maçı bekliyoruz.12 yıl sonra evimizde Milan'ı yenmek ve ard arda 3.galibiyetimizi almak için eşsiz bir fırsat! Bu maçı almamız,bizim ileriki günlerde çok büyük mutluluklar yaşayacağımızı gösterecektir.Bunu yapabilmemiz içinde oyuncuların belki de kapasitelerini aşmaları gerekecek.Ama Reja'nın öğrencilerinin hırsından ve kazanma isteğinden şüphemiz olmayacak.Forza Lazio!

Muhtemel Lazio Kadrosu: 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 20 Biava, 3 Dias, 26 Radu; 32 Brocchi, 24 Ledesma, 6 Mauri; 8 Hernanes, 10 Zarate; 22 Floccari.
(A disp. 12 Berni, 13 Stendardo, 39 Cavanda, 15 Gonzalez, 23 Bresciano, 17 Foggia, 18 Kozak). T.D. Reja.

Muhtemel Milan Kadrosu: 32 Abbiati; 20 Abate, 13 Nesta, 33 Thiago Silva, 25 Bonera; 8 Gattuso, 21 Pirlo, 27 Boateng; 70 Robinho, 11 Ibrahimovic, 80 Ronaldinho.
A disp. (1 Amelia, 15 Sokratis, 19 Zambrotta, 77 Antonini, 10 Seedorf, 16 Flamini, 9 Inzaghi). T.D.Allegri.

Serie A 3.Hafta Maç Sonu: Fiorentina 1-2 SS Lazio

Fiorentina 1 (Ljajic 18′ pen.)
Lazio 2 (Ledesma 32′, Kozak 67′)

Gördüğümüz kadarıyla iyi bir performans sergilemedik,ama Reja'nın birbiriyle bütünleşmiş çocukları maçı geriden gelip 2005 yılından beri Floransa'da ilk kez kazanmayı başardı.

İlk 20 dakika maç konusunda umutsuzluk yaşadık.La Viola oldukça iyi gözüküyordu ve nitekim 3.haftada yine yeniden bir penaltı golü yedik.Tabii bu pozisyona penaltı verilirmiydi  o tartışılır.Reja bu noktada akıllı bir hamle yaptı ve Cerci ile Vargas'ı durdurmak için takım savunmasını daha geniş alana yaydı.Bu bizim daha az pozisyon vermemize,rakibi top kaybına zorlamamıza sebep oldu.

Daha sonra ise maçın özeti olarak oyunu dengeledik,pozisyona girmeye başladık ve Ledesma'nın güzel golü ve sonra da Büyük Kozak'ın dokunuşuyla maçı çevirdik.Kozak bu sene formda gözüküyor ve Zarate yerine tercih edilebilir diye düşünüyorum.Bizim için büyük artılardan birisi ise Fiorentina gibi güçlü bir ekip karşısında deplasmanda yenik düştükten sonra yılmayıp mücadelemize devam etmemizdi.Oysa bu maça olan motivasyonlarını kaybedip maçı boşverebilirlerdi.

Takımın defans,ortasaha ve forvet hattını değerlendirecek olursak,defansımız hem iyi hem kötüydü.Biava ve Dias ilk dakikalarda bocalasalarda,maç ilerledikçe görevlerini başarıyla yerine getirdiler.Lichsteiner Sampdoria maçından sonra yine penaltı yaptırdı.Bu sorununa bir çözüm bulmalı sanırım.Bunun dışında başarılıydı.Radu ise gününde değildi.Cerci'ye çok fazla izin verdi ve bu pozisyonlar kalemizde tehlike yarattı.Acaba o mevkide Garrido'yu neden oynatmıyor diye düşünmüyor değilim.

Ortasahamız geçen sene ligin belki de en kötüsüydü,şimdi ise en iyilerinden biri oldu.Geçen sene yönetimle yaşadığı sıkıntıları atlatan Ledesma bu sene formda ve takıma çok büyük katkı sağlıyor.Bu maçtada beraberlik golünü atarak çok önemli bir iş yaptı.Hernanes çok klas ve takıma katkı yapmaya devam ediyor.Brocchi geçen seneden çok daha savaşçı ve Mauri,sanki bu seneye özel hazırlanmış gibi.Ondan umudumuzu koparmaya başlamışken adeta yeniden doğdu ve 2 maçtır takımı sırtlayan isim oldu.Attığı harika paslar,mücadeleyi hiç bırakmaması ve girdiği pozisyonlarla taraftarın yüzünü güldürdü.Bresciano iyi bir performans ortaya koydu.Oyunun içinde her zaman bulunması ve gol pozisyonları yakalaması bizi sevindirdi.Lazio'daki hayatına alıştıkça daha başarılı olacaktır.

Forvet hattı ortalama dahilindeydi.Rocchi çok fazla etkinlik göstermemesine rağmen rakibi yaptığı koşularla oldukça yıprattı ve takım kaptanlığını layıkıyla yaptı.Zarate..yine ve yine..başarısızdı.İzledikçe öfkeleniyorum.Normalde sevdiğim bir oyuncu ve çok eleştirmek istemiyordum çünkü aslında çok kaliteli olduğunu biliyoruz.Ama..sahada ölü gibi dolaştıktan sonra ne anlamı var.Kozak'ı tebrik ediyorum.Oyunu bize getiren sihirli dokunuşu yaptı ve bu takımın bir oyuncusu olduğunu gösterdi.Daha fazla şans bulacağını ümit ediyorum.
****************************
En iyimiz: Stefano Mauri,üst üste iki başarılı haftada,iki kez en iyimizdi.Mükemmel pasları,çalışkanlığı ve ilk golde yaptığı asistle bize eski günlerinden bir resital sundu.

En kötümüz: Stefan Radu , sol bekte fazla güven vermedi.Cerci'yi durdurmakta oldukça zorlandığını gördük.Rakibin tehlikeli atakları bu bölgeden geldi ve Radu bu ataklar karşısında oldukça kötüydü.

***************************

Güzel bir iki hafta geçirdik ve bugün ilerleyen saatlerde Milan'ı konuk edeceğiz.Uzun zaman sonra takımdaki yüksek inanç ve motivasyon,bizi bu maç için umutlandırıyor.Bu maçtan da iyi bir sonuç aldığımız taktirde harika bir sezon geçireceğimiz anlaşılacak.Forza Lazio!


18 Eylül 2010 Cumartesi

Serie A 3.Hafta Maç Öncesi: Fiorentina - SS Lazio

                             ACF Fiorentina v Società Sportiva Lazio 1900
Serie A
18/9/2010
Saat 19.00
Stadio Artemio Franchi, Firenze

Serie A 3.Hafta açılış maçında Fiorentina'ya konuk oluyoruz.Bu sezonun başından beri güçlü ve arzulu bir takım olduğumuzu gösterdik.Sampdoria'ya 2-0 yenilsek te oynanan oyun herkesi mutlu etti.Ardından da Bologna'yı evimizde iyi bir performansla 3-1 mağlup ettik.Bu maç,başkentin bir numaralı ekibinin yeniden doğuşunun habercisi olacak.
Takımdaki son haberlere gelecek olursak,Reja 3 haftada 3.farklı dizilişi deneyecek gibi gözüküyor.Zarate'nin performansının düşüklüğü ve 4lü savunmanı bize daha çok uyduğunu gören Reja,takımı büyük ihtimalle 4-5-1 oynatacak.

Rakibimiz Fiorentina'ya gelirsek,çok iyi kadroya sahipler ve birçok takım gibi onlarda bu sene Avrupa Kupaları için mücadele verecek.Yakından tanıdığımız eski sağ bekimiz De Silvestri büyük ihtimalle 11'de olacak.Ayrıca Menekşeler'in teknik direktörlüğünü de yakından tanıdığımız bir isim,Sinisa Mihajlovic yapıyor.Onlarda 4-2-3-1 gibi bir kadroyla sahada olacaklar.Golcü isimleri Gilardinho'nun bu aralar oldukça suskun olması bizim için önemli bir avantaj.

Sonuca gelecek olursak,bu maçı kazanabilecek güce sahibiz.Fiorentina elbette dünya futbolunun önemli kulüplerinden ve etkili oyunculara sahipler.Ama bu bizim onlardan korkmamız anlamına gelmiyor.Umuyorum ki oyuncularımız tüm güçlerini sahaya yansıtacak ve bizleri sevindirecek puanı alacaklar.Forza Lazio!

13 Eylül 2010 Pazartesi

Serie A 2.Hafta Maç Sonu :SS Lazio 3-1 Bologna FC


Lazio 3 (Mauri 68′, Rocchi 75′, Hernanes 94′ pen)

                                        Bologna 1 (Mudingayi 78′)
 
65 dakika süren sıkıcı ve başarısız futbolu 68'de Mauri'nin golüyle sona erdirdik ve son 25 dakika oynanan oyunla 3 puanı aldık.
 
Bologna'nın Roma'ya çok dayanıklı ve kapanık bir defans anlayışıyla geleceğini biliyorduk.Nitekim ilk yarı boyunca kapalı savunmayı aşamadık ve yaratıcılıktan uzak bir futbol sergiledik.Fazla heyecan uyandıran şeyler izlemedik ilk yarıda.Reja'nın geldiği günden beri uygulamayı çalıştığı 3-5-2 taktiğinden vazgeçmesi ve nihayet dörtlü defansa dönmesi çok olumluydu ancak daha önce takım üzerinde denenmemiş bir taktik olduğu için sıkıntı yaratabilirdi.Fakat takım taktiği başarıyla uyguladı.Bunun sebebi oyuncuların asıl mevkilerinde oynamasıydı.
 

İkinci yarıda takım kendine geldi ve belki de gelişen ilk organiz atağımızda maçta Lazio'nun en çalışkan ve en başarılı oyuncusu Stefano Mauri'nin golü geldi.Rakibin direnci bu dakikadan sonra kırıldı ve kaptan Rocchi nasıl kaliteli bir forvet olduğunu yaptığı öldürücü aşırtma vuruşuyla gösterdi.Durum 2-0 olmuştu fakat daha bunun keyfini yaşayamadan 3 dakika sonra eski dostumuz Gaby Mudingayi enfes bir gol attı.Bu dakikadan sonra da biz anlamsız bir telaşa kapıldık.Genç Kozak'ın 90+4'te yaptırdığı penaltıyı Hernanes gole çevirdi,maçtaki üstün çabasının ödülü olarak Lazio'muzun maçtaki son golüne imza attı.


Sonuçta mutlaka kazanmamız gereken maçı 3-1 gibi net bir skorla kazandık.Takım kadromuz kaliteli,hedef belli,asıl sezon başlangıcını şimdi yaptık.Forza Lazio!

*************
En iyimiz: Stefano Mauri,Reja'ya adeta "Ben buradayım!" dedi.Bir süredir oynatılmıyordu ve belli ki oldukça hırslanmıştı.1 gol 1 asist ve defansa yaptığı önemli katkılarla maçın bize gelmesinde önemli bir paya sahipti.Hele ki attığı ilk gol olmasaydı takım oldukça gol baskısına girecek ve daha çok hata yapacaktı.

En kötümüz: Zarate'ye neler oluyor böyle? Bir sorunu olduğu oldukça ortada fakat bu özel problemlerden mi kaynaklanıyor,taktik anlayışından mı,yoksa gol atamamanın verdiği psikolojik baskı mı bilmiyorum ama bu sorununu bir an önce çözmesi Lazio'daki geleceği ve Lazio'nun geleceği açısından belirleyici olacak.

**************

12 Eylül 2010 Pazar

Serie A 2.Hafta Maç Öncesi : SS Lazio - Bologna FC





Società Sportiva Lazio 1900 vs. Bologna Football Club 1909


Serie A
Saat :16.00
Stadio Olimpico, Roma

İşte taraftarımızın önünde ilk maçımızda Bologna'yla karşılaşıyoruz.İlk haftada Sampdoria'ya karşı alınan mağlubiyet kötü olsa da Bologna maçı bizim için asıl başlangıç sayılabilecek bir maç olacak.

Daha önce Reja'nın uygulamaya çalıştığı 3-5-2 taktiğinin tehlikeli olduğunu ve uygulanmasından vazgeçilmesi gerektiğini söylemiştim.Ve sonunda Reja'nın 4-3-1-2 gibi bir taktik uygulayacağı belirtiliyor.Bu durumda Lichsteiner sağ bek olarak oynayacak.Defansın ortası ise beni en çok endişelendiriyor.Biava'nın gittikçe fazla forma şansı bulması bana kalırsa çok kötü bir durum.Yerinde ondan daha iyi bir Stendardo oynayabilecekken Reja tarafından Biava'nın fazlaca destek bulmasını anlayamıyoruz.Dias'ta oldukça yetersiz.Radu sanırım sol bekte forma şansı bulacak.Garrido'nun bu maça neden çıkmadığını bilmiyorum.Sakatlığı mı var acaba bilmem ama Garrido'nun oynayacağı maçlarda Radu Biava'nın yerine çekilmeli.

Ortasahamız ise iyi durumda.Ledesma yine büyük ihitmalle 11'de.İlk maçta başarılı bir performans göstermişti Ledesma.Mauri geçen maçta yokları oynayan Matuzalem yerine forma şansı bulacak.Geçen sene Mauri'nin ligde kalmamızda nasıl bir katkı yaptığını unutmayalım.Umarız kaldığı yerden devam eder.Brocchi'de bu maçta forma şansı bulacak.Hernanes ortasahanın ileri ucunda hücuma katkı sağlayacak.Beni çok heyecanlandıran bir oyuncu Hernanes ve topu ayağına aldığında yapacaklarından hiç şüphem yok.

Forvet hattında ise Zarate-Rocchi ikilisini göreceğiz.Floccari'nin yokluğunda kaptan görev yapacak.Zarate'nin harika bir oyuncu olduğunu biliyoruz ve onun için tek gerekli olan şey gol baskısından kurtulması.Rocchi'nin ise tarihimize geçmesi ve bu formayla 100 gole ulaşması için sadece 7 gole ihtiyacı var.İkisinin çok uyumlu partnerler olmadığını biliyoruz ama arka taraftan daha önce Hernanes'le desteklenmediklerini de biliyoruz.

Bologna'dan bahsedecek olursak,çok harika bir ekip değiller ama bireysel anlamda yetenekli oyuncuları var.Diego Perez ve Gaby Mudingayi'li defansif ortasahayı geçmek zor olacak.Mudingayi daha önce bizde oynamış ve fayda sağlamıştı.İçimizden biri Mudingayi bugün Bologna formasıyla Olimpico'ya dönecek.Ayrıca Marco Di Vaio gibi etkili forvete sahipler ama bizim defansif anlayışımızla bugün fileleri havalandıramayacağını düşünüyorum.

Sonuçta,herkesin bizi favori gösterdiği maçta,Bologna'ya karşı iyi bir oyun ve bu oyunun sonucunda net bir skor bekliyoruz.Bu sezon stadımızda taraftarımızın karşısına ilk defa çıkacağımız maçta,Bologna'yı yenerek lige asıl başlangıcımızı yapmalıyız.Bu sezon kümede kalma savaşı gibi birşeye tahammülümüz yok ve kabul edilebilecek tek skor galibiyet olacak.

Muhtemel Lazio Kadrosu: 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 20 Biava, 3 Dias, 26 Radu; 32 Brocchi, 24 Ledesma, 6 Mauri; 8 Hernanes; 10 Zarate, 9 Rocchi.


(Yedekler.: 12 Berni, 39 Cavanda, 13 Stendardo, 11 Matuzalem, 15 Gonzalez, 17 Foggia, 18 Kozak) T.D: Reja.
 
Muhtemel Bologna Kadrosu: 1 Viviano; 16 Esposito, 13 Portanova, 6 Britos; 8 Garics, 26 Mudingayi, 15 Perez, 19 Rubin; 32 Cesarini; 20 Gimenez, 9 Di Vaio.


(Yedekler: 22 Lupatelli, 18 Moras, 21 Cherubin, 17 Radovanovic, 77 Siligardi, 69 Meggiorini, 35 Paponi) All. Malesani.