BİANCOCELESTİ SEVDALILARI

Noi Siamo Qua! Sempre con te,unica fede,unica passione,e cantero,finché vivro,FORZA LA LAZİO! FORZA BİANCOAZZURİ! AVANTİ LAZİO!

29 Ağustos 2010 Pazar

Serie A 1.Hafta Maç Öncesi: Sampdoria - SS Lazio


Evet,yeni bir sezon,yeni oyuncular,yeni maçlar ve belki de yeni başarılar.Sezona iyi giriyoruz.

Geçen sezon oldukça tatsızdı.Takımdaki uyumsuzluk ve eksiklikler hepimizi oldukça üzüyordu.Sezon başında Inter'e karşı alınan İtalya Süper Kupası büyük bir coşku yaratmıştı tabii.Sonra ligin ilk 2 haftası gelen 2 galibiyette cabası.Sonra ne olduysa oldu,tamıtamına 13 hafta takım galip gelemedi.Ondan sonra da aralıklı aralıklı 3-5 galibiyet alındı.Takım son 5 haftaya girilirken 16.sıradaydı.Roma'ya kaybetmek durumu kritikleştirdi fakat kalan 4 haftada 3 galibiyet aldık ve birazda rakiplerin bize tanıdığı şansla ligi 12.bitirdik.Lazio'muzun yakıştığı sıra bu değildi elbette.Uefa Süper Kupası,Uefa Kupa Galipleri Kupası gibi kupalar alan takımımız en azından Avrupa bileti alabilmeliydi.Ama vakit geçen sezona yanma vakti değil.Güzel bir kadro,iyi bir teknik direktörle lige iyi giriyoruz.

Sampdoria iyi bir ekip.Ligi 4.tamamlamışlardı.Önemli oyuncuları var.Özellikle Pazzini ve Cassano'ya çok dikkat edilmeli.Fakat defansif sorunları var ve defansif bir anlayışla sahaya çıktıklarında uygulamaya çalıştıkları kontra-atak taktiğinin ne kadar başarılı olduğu tartışmalı.Ben herşeye rağmen bu sezon taraftarlarını mutlu edecek bir derecede bitirip Avrupa liglerine kalabileceklerini düşünmüyorum.

Lazio'muza gelecek olursak..İyi transferler ve iyi bir hocayla lige giriyoruz.Bu sene ligi en düşük 8. sırada tamamlamalıyız.Düşme korkusu yaşamak gibi birşeyi düşünmek bile ürkütücü.Kaldı ki oyuncularımız yetenekli ve performanslarını sahaya yansıtmaları takdirinde böyle birşey söz konusu olmayacaktır.

Bu noktada Reja'nın düşündüğü 3-5-2 taktiğini konuşmak lazım.Sampdoria maçı için ortasahayı fazla adamla tutmak doğru olabilir ama ligin tümü için 3-5-2 taktiği hakkında endişelerim var.Çünkü rakiplerin çok iyi forvetleri var ve biz 5 kişiyle orta alanı tutsak ta Mauri ve Ledesma-her ne kadar ikisini de beğensem de-limitli oyuncular.Kapasitelerinin üzerinde olan rakiplere karşı tutunamazlar ise defansın 3 kişi olması sıkıntı yaratacaktır.Stoper mevkiinde kimi kullanacağız onu da merak etmekteyim.Cribari veya Dias kullanılacak galiba.Ayrıca defans hattında Biava'nın 11'de şans bulacağı söyleniyor.Reja böyle bir hata yapmaz sanırım.Umuyorum.Ancak bir Serie B oyuncusu olacak nitelikteki bu adamın hala bu formayı 11'de giyecek olma ihtimali beni üzüyor.

Sonuçta heyecanla beklediğimiz,ligi açacağımız,gök mavililere kavuşacağımız maç olacak.Tek istediğimiz oyuncuların formanın ağırlığını bilerek sonuna kadar mücadele vermeleri.FORZA LAZİO!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder