BİANCOCELESTİ SEVDALILARI

Noi Siamo Qua! Sempre con te,unica fede,unica passione,e cantero,finché vivro,FORZA LA LAZİO! FORZA BİANCOAZZURİ! AVANTİ LAZİO!

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Serie 1.Hafta Maç Sonu: Sampdoria 2-0 Lazio


Neden Lichsteiner,neden?Gayet güzel ve baskılı oynadığımız ilk yarının ardından,ikinci yarıda biraz da Lichsteinerin Sampdoria'ya hediye ettiği penaltının etkisiyle Lazio'muz maçtan kopunca sezona tatsız başladık : 2-0.

Sahaya 3-4-2-1 gibi berbat bir düzenle çıktık.Reja umarım bu taktik anlayışından vazgeçer.
Maçın başına ilk maç olmasının etkisiyle heyecanla oturmuştuk.İlk dakikalardan itibaren top ayağımızdaydı ve daha etkili olan taraftık.Hernanes ve Zarate'nin şutları da tehlike yaratıyordu.Muslera'da zaman zaman kalede devleşti.24. dakikada çok tehikeli topu çıkaran Muslera,yüreğimize su serpiyordu.30 dakika itibariyle maçı kazanacağımıza olan inancım artıyordu.Kalan 15 dakikada mücadele ortasahada geçti,İlk yarıda akılda kalanlar Muslera,Zarate,Hernanes'in etkili oyunları.Dias'ın ve Biava'nın berbatlıkları ve Hernanes'le birlikte güçlenmiş,ayakta top tutan ortasahaya sahip bir Lazio izledik.Geçen sene bu durum böyle değildi.

İkinci yarıya başlarken kondüsyon eksikliğimiz farkedildi ve ilk yarıda çok koşan takımın şarjı azaldı.Hafta içindeki Avrupa maçları nedeniyle yorgun olmasını beklediğimiz Sampdoria bu durumu avantaja çevirdi.İkinci yarıda yorgun Lazio'nun gardı düştü.52.dakikada Del Nero'nun sakatlanmasıyla(Şaşırtıcı (!)) Angolalı genç yetenek  Luis Pedro Cavanda oyuna girdi.Oyunda kaldığı sürece Lazio'lu taraftarları memnun ettiğini düşünüyorum Cavanda'nın.Umarım forma şansı bulmaya devam eder ve kendini geliştirerek Lazio'ya uzun yıllar hizmet eder.

60.dakikada o dakikaya kadar iyi olan Lichsteiner'in yaptırdığı penaltı işin tuzu biberi oldu.Cassano'da bu fırsatı kaçırmadı.Daha sonrası için söylenecek fazla birşey yok.Takım demoralize olunca Guberti 73'de topu ağlara gönderince 2-0 mağlup olduk.


Sonuç olarak takım gelecek için olumlu sinyaller verdi ama bizi mutlu edecek başlangıcı Genova'da gerçekleştiremedi.Haftaya Bologna'ya karşı evimizdeyiz ve kaybetmek için mazeretimiz yok...

2 yorum:

  1. santa cruz gelıcekmı reis ya bıde zarate Tottenham a gıdebılırmıs ?

    YanıtlaSil
  2. Santa Cruz gelmedi maalesef.Ama devre arasında Lazio'ya katılmak istediğini açıkladı.Zarate'de takımda.

    YanıtlaSil