BİANCOCELESTİ SEVDALILARI

Noi Siamo Qua! Sempre con te,unica fede,unica passione,e cantero,finché vivro,FORZA LA LAZİO! FORZA BİANCOAZZURİ! AVANTİ LAZİO!

13 Eylül 2010 Pazartesi

Serie A 2.Hafta Maç Sonu :SS Lazio 3-1 Bologna FC


Lazio 3 (Mauri 68′, Rocchi 75′, Hernanes 94′ pen)

                                        Bologna 1 (Mudingayi 78′)
 
65 dakika süren sıkıcı ve başarısız futbolu 68'de Mauri'nin golüyle sona erdirdik ve son 25 dakika oynanan oyunla 3 puanı aldık.
 
Bologna'nın Roma'ya çok dayanıklı ve kapanık bir defans anlayışıyla geleceğini biliyorduk.Nitekim ilk yarı boyunca kapalı savunmayı aşamadık ve yaratıcılıktan uzak bir futbol sergiledik.Fazla heyecan uyandıran şeyler izlemedik ilk yarıda.Reja'nın geldiği günden beri uygulamayı çalıştığı 3-5-2 taktiğinden vazgeçmesi ve nihayet dörtlü defansa dönmesi çok olumluydu ancak daha önce takım üzerinde denenmemiş bir taktik olduğu için sıkıntı yaratabilirdi.Fakat takım taktiği başarıyla uyguladı.Bunun sebebi oyuncuların asıl mevkilerinde oynamasıydı.
 

İkinci yarıda takım kendine geldi ve belki de gelişen ilk organiz atağımızda maçta Lazio'nun en çalışkan ve en başarılı oyuncusu Stefano Mauri'nin golü geldi.Rakibin direnci bu dakikadan sonra kırıldı ve kaptan Rocchi nasıl kaliteli bir forvet olduğunu yaptığı öldürücü aşırtma vuruşuyla gösterdi.Durum 2-0 olmuştu fakat daha bunun keyfini yaşayamadan 3 dakika sonra eski dostumuz Gaby Mudingayi enfes bir gol attı.Bu dakikadan sonra da biz anlamsız bir telaşa kapıldık.Genç Kozak'ın 90+4'te yaptırdığı penaltıyı Hernanes gole çevirdi,maçtaki üstün çabasının ödülü olarak Lazio'muzun maçtaki son golüne imza attı.


Sonuçta mutlaka kazanmamız gereken maçı 3-1 gibi net bir skorla kazandık.Takım kadromuz kaliteli,hedef belli,asıl sezon başlangıcını şimdi yaptık.Forza Lazio!

*************
En iyimiz: Stefano Mauri,Reja'ya adeta "Ben buradayım!" dedi.Bir süredir oynatılmıyordu ve belli ki oldukça hırslanmıştı.1 gol 1 asist ve defansa yaptığı önemli katkılarla maçın bize gelmesinde önemli bir paya sahipti.Hele ki attığı ilk gol olmasaydı takım oldukça gol baskısına girecek ve daha çok hata yapacaktı.

En kötümüz: Zarate'ye neler oluyor böyle? Bir sorunu olduğu oldukça ortada fakat bu özel problemlerden mi kaynaklanıyor,taktik anlayışından mı,yoksa gol atamamanın verdiği psikolojik baskı mı bilmiyorum ama bu sorununu bir an önce çözmesi Lazio'daki geleceği ve Lazio'nun geleceği açısından belirleyici olacak.

**************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder