BİANCOCELESTİ SEVDALILARI

Noi Siamo Qua! Sempre con te,unica fede,unica passione,e cantero,finché vivro,FORZA LA LAZİO! FORZA BİANCOAZZURİ! AVANTİ LAZİO!

26 Eylül 2010 Pazar

Serie A 4.Hafta Maç Sonu: SS Lazio - AC Milan

Lazio 1 (Floccari 80′)
Milan 1 (Ibrahimovic 66′)

Milan gibi güçlü bir ekip karşısında iyi mücadele ederek 1 puanı aldık,ama bu maçı kazanma fırsatı elimize geçmişti ve bunu değerlendirmeliydik.

Bunun en büyük sorumlusu Reja'ydı kesinlikle.Milan'ı gözünde fazla büyüterek maçı domine etmemizi engelledi.Korkak savaştı.Değişiklikleri çok geç yaptı.Eğer Rocchi ve Zarate'yi önceden oyuna alsaydı,hücum gücümüz oldukça artacak ve Floccari de forvette tek başına kalmayacaktı.

Maç ortada başladı.İki takımda iyi mücadele etti fakat pozisyona girmekte zorlandı.Özellikle Lazio tarafında Floccari forvette çok yoruldu ve topla bir türlü buluşamadı.Sürekli havadan gelen rastgele topları yakalamaya çalıştı ancak başaramadı.Bu da uzaktan şutlara kalmamıza sebep oldu.Hernanes rakip kaleyi uzaktan şutlarıyla yokladı ve tehlike yarattı.Defans hattı başarılıydı.Özellikle rakibin birebirde etkili isimlerine sıkı markaj uyguladılar ve rahat pozisyona girmelerini engellediler.20'lik Cavanda maça ilk 11'de başladı ve Ronaldinho gibi bir ismi hemen hemen etkisiz hale getirdi.Ayrıca topla koşular yaptı ve hucüma da katkı yapmaya çalıştı.Bence çok iyi bir performans ortaya koydu.
Ortasahada Pirlo,Gattuso,Seedorf gibi isimlere karşı üstünlük kuramasak ta yine onları durdurmayı başardık.Hernanes harikaydı.İzlendikçe büyülendiğim bir oyuncu.Kalitesini dün de belli etti ve uzaktan attığı tehlikeli şutlarla Abbiati'yi oldukça tedirgin etti.Bunun dışında attığı çalımlar,nokta pasları ve asistinden önce 2 kişiyi adeta delercesine çalımlayıp yaptığı harika asistle Lazio'nun en iyi ismi oldu.Ledesma ve Brocchi çok mücadele etti ve beğeni topladı.Foggia ise takımın en kötüsüydü.Zarate,Matuzalem,Bresciano gibi isimler yerine tercih edilip bu şansını iyi kullanamaması ona bir süreliğine kulübe yolunu açtı bence.

Forvette Floccari tek başına ilerde başladı.Topla fazla buluşamadı ve buluştuğunda da hücümda yanlız kaldı.Tek başına havadan atılan bütün paslara yetişmeye çalıştı ama zaten yeni sakatlıktan çıkmış bir oyuncuyu böyle 40 metrede tek başına oynatmak akıl karı değildi.Neyse ki Rocchi'nin oyuna girişiyle yükü azaldı ve Hernanes'in harika pasını ustaca bir vuruşla bitirerek maçtan puansız ayrılmamızı engelledi.

******************************

En iyimiz: Hernanes,takımı sırtlayan isim oldu.Klasını konuşturdu ve ardarda attığı hairka çalımlar,uzaktan yolladığı füzeler,nokta pasları ve Floccari'ye yaptığı güzel asistle biz Lazio'luların yüzünü güldürdü.

En kötümüz: Foggia,Reja'nın kendine sunduğu şansı değerlendiremedi.Sağ kanatta aldığı bütün topları kaybetti ve yüksek pas hatası oranıyla herkesi çok kızdırdı.Kendisine yedek kulübesi gözüküyor.

*******************************

Haftaya lige iyi bir başlangıç yapmış olan Chievo'ya konuk oluyoruz.Zorlu bir maç olacak ama geçen seneki gibi sezon başı 2 maç kazanıp sonra haftalarca kazanamadığımız günleri yaşamak istemiyorsak o maçı da almalıyız.Forza Lazio!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder