BİANCOCELESTİ SEVDALILARI

Noi Siamo Qua! Sempre con te,unica fede,unica passione,e cantero,finché vivro,FORZA LA LAZİO! FORZA BİANCOAZZURİ! AVANTİ LAZİO!

22 Eylül 2010 Çarşamba

Serie A 4.Hafta Maç Öncesi: SS Lazio - AC Milan


                                                 SS Lazio v AC Milan

Stadio Olimpico di Roma
22 Eylül 2010 Çarşamba
21.45

Lazio her sahaya çıktığında kalbimiz heyecanla çarpmaya başlıyor.Floransa'daki muhteşem galibiyet elbette hepimizi sevince boğdu,ama bu sefer gerçekten takımımızı asıl test edeceğimiz maça çıkıyoruz.Dürüst olalım,karşımızdaki takım en kötü döneminde bile Serie A'nın bir numaralı ekiplerinden olmuş bir efsane.

Milan'a karşı olan karnemiz oldukça kötü.Kupada onlara karşı daha iyi sonuçlar aldık,birkaç sezon önce 4-0 lık galibiyet vardı ve 2009'da İtalya Kupasına uzanmadan önce onları yendik ama genellike bize karşı başarılı oluyorlar.Onlara karşı evimizdeki son galibiyetimiz 1998'de.Evet,geçen yüzyılda.Deplasman galibiyeti içinse 1989'a gitmek gerekiyor.

Genellikle Milan'dan bahsettik.Transferlerine bakacak olursak,yıldız ve önemli isimlerle özellikle forvet hatları çok güçlü oldu.Robinho ve İbrahimovic'den bahsediyorum.İkisi de harika yıldızlar ve motive oldukları takdirde çok tehlikeli isimler.

Öte yandan bu yıldız isimlere rağmen Scudetto'ya ulaşan takımın bu sezon Milan olmayacağını düşünüyorum.Defans ve ortasahada çok büyük eksiklikler var,yaşlı bir takımlar ve Berlusconi'nin her işe burnunu sokması onlar için çok sıkıcı bir durum.Bu durum bir kriz olmasa da Milan karışık bir takım ve işlerin kötü gitmesi halinde iyice karışacaklar gibi gözüküyor.

Maça dönecek olursak,maç konusunda oldukça heyecanlıyım.Çünkü Milan'ı yenebileceğimize inanıyorum.Tabii bunun için takım olarak-özellikle defans hattında-Fiorentina maçından çok çok daha iyi bir oyun oynamamız gerekiyor.Defansımızdaki oyunculardan her fırsatta şikayet ediyorum,ama öte yandan 3 haftada 4 gol yediğimiz ve bunların 2sinin penaltı olduğu aklıma geliyor ve şuanda defans hattımızın o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum.Bu arada eski kaptanımız,emektar Nesta'da Milan formasıyla asıl evinde,Olimpico'da olacak.

Milan'a karşı önemli olan ortasaha savaşını kazanabilmek.Hem ofans hem defans yönünden Boateng,Pirlo,Seedorf gibi etkili isimleri var ve bizim savaşçı oyuncularımızın bu oyuncuların etksini azaltabilmek için çok daha fazla mücadele etmesi gerekecek.Bizimde Ledesma,Mauri,Hernanes ve Brocchi'den oluşacak ortasaha hattımız onlarla mücadele edecek kapasitede.Özellikle Brocchi bu maçta oynamalı.Milano'da doğmuş,Milan altyapısında yetişmiş ve 7 sene Milan'da oynamış bir oyuncu olan Brocchi'den mutlaka faydalanmalıyız.

Floccari sakatlıktan kurtuldu ve takımın imdadına yetişti.Rocchi iki maçtır çok yoruldu ve biraz kulübede bekleyebilir.Floccari'nin de kondüsyonu eksik olduğuna göre,Forvet hattında Zarate'yi görebiliriz.Umarım şans bu sefer Maurito'nun yanında olur ve gol orucuna son verir.

Maça az bir süre kaldı ve heyecanla maçı bekliyoruz.12 yıl sonra evimizde Milan'ı yenmek ve ard arda 3.galibiyetimizi almak için eşsiz bir fırsat! Bu maçı almamız,bizim ileriki günlerde çok büyük mutluluklar yaşayacağımızı gösterecektir.Bunu yapabilmemiz içinde oyuncuların belki de kapasitelerini aşmaları gerekecek.Ama Reja'nın öğrencilerinin hırsından ve kazanma isteğinden şüphemiz olmayacak.Forza Lazio!

Muhtemel Lazio Kadrosu: 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 20 Biava, 3 Dias, 26 Radu; 32 Brocchi, 24 Ledesma, 6 Mauri; 8 Hernanes, 10 Zarate; 22 Floccari.
(A disp. 12 Berni, 13 Stendardo, 39 Cavanda, 15 Gonzalez, 23 Bresciano, 17 Foggia, 18 Kozak). T.D. Reja.

Muhtemel Milan Kadrosu: 32 Abbiati; 20 Abate, 13 Nesta, 33 Thiago Silva, 25 Bonera; 8 Gattuso, 21 Pirlo, 27 Boateng; 70 Robinho, 11 Ibrahimovic, 80 Ronaldinho.
A disp. (1 Amelia, 15 Sokratis, 19 Zambrotta, 77 Antonini, 10 Seedorf, 16 Flamini, 9 Inzaghi). T.D.Allegri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder