BİANCOCELESTİ SEVDALILARI

Noi Siamo Qua! Sempre con te,unica fede,unica passione,e cantero,finché vivro,FORZA LA LAZİO! FORZA BİANCOAZZURİ! AVANTİ LAZİO!

22 Eylül 2010 Çarşamba

Serie A 3.Hafta Maç Sonu: Fiorentina 1-2 SS Lazio

Fiorentina 1 (Ljajic 18′ pen.)
Lazio 2 (Ledesma 32′, Kozak 67′)

Gördüğümüz kadarıyla iyi bir performans sergilemedik,ama Reja'nın birbiriyle bütünleşmiş çocukları maçı geriden gelip 2005 yılından beri Floransa'da ilk kez kazanmayı başardı.

İlk 20 dakika maç konusunda umutsuzluk yaşadık.La Viola oldukça iyi gözüküyordu ve nitekim 3.haftada yine yeniden bir penaltı golü yedik.Tabii bu pozisyona penaltı verilirmiydi  o tartışılır.Reja bu noktada akıllı bir hamle yaptı ve Cerci ile Vargas'ı durdurmak için takım savunmasını daha geniş alana yaydı.Bu bizim daha az pozisyon vermemize,rakibi top kaybına zorlamamıza sebep oldu.

Daha sonra ise maçın özeti olarak oyunu dengeledik,pozisyona girmeye başladık ve Ledesma'nın güzel golü ve sonra da Büyük Kozak'ın dokunuşuyla maçı çevirdik.Kozak bu sene formda gözüküyor ve Zarate yerine tercih edilebilir diye düşünüyorum.Bizim için büyük artılardan birisi ise Fiorentina gibi güçlü bir ekip karşısında deplasmanda yenik düştükten sonra yılmayıp mücadelemize devam etmemizdi.Oysa bu maça olan motivasyonlarını kaybedip maçı boşverebilirlerdi.

Takımın defans,ortasaha ve forvet hattını değerlendirecek olursak,defansımız hem iyi hem kötüydü.Biava ve Dias ilk dakikalarda bocalasalarda,maç ilerledikçe görevlerini başarıyla yerine getirdiler.Lichsteiner Sampdoria maçından sonra yine penaltı yaptırdı.Bu sorununa bir çözüm bulmalı sanırım.Bunun dışında başarılıydı.Radu ise gününde değildi.Cerci'ye çok fazla izin verdi ve bu pozisyonlar kalemizde tehlike yarattı.Acaba o mevkide Garrido'yu neden oynatmıyor diye düşünmüyor değilim.

Ortasahamız geçen sene ligin belki de en kötüsüydü,şimdi ise en iyilerinden biri oldu.Geçen sene yönetimle yaşadığı sıkıntıları atlatan Ledesma bu sene formda ve takıma çok büyük katkı sağlıyor.Bu maçtada beraberlik golünü atarak çok önemli bir iş yaptı.Hernanes çok klas ve takıma katkı yapmaya devam ediyor.Brocchi geçen seneden çok daha savaşçı ve Mauri,sanki bu seneye özel hazırlanmış gibi.Ondan umudumuzu koparmaya başlamışken adeta yeniden doğdu ve 2 maçtır takımı sırtlayan isim oldu.Attığı harika paslar,mücadeleyi hiç bırakmaması ve girdiği pozisyonlarla taraftarın yüzünü güldürdü.Bresciano iyi bir performans ortaya koydu.Oyunun içinde her zaman bulunması ve gol pozisyonları yakalaması bizi sevindirdi.Lazio'daki hayatına alıştıkça daha başarılı olacaktır.

Forvet hattı ortalama dahilindeydi.Rocchi çok fazla etkinlik göstermemesine rağmen rakibi yaptığı koşularla oldukça yıprattı ve takım kaptanlığını layıkıyla yaptı.Zarate..yine ve yine..başarısızdı.İzledikçe öfkeleniyorum.Normalde sevdiğim bir oyuncu ve çok eleştirmek istemiyordum çünkü aslında çok kaliteli olduğunu biliyoruz.Ama..sahada ölü gibi dolaştıktan sonra ne anlamı var.Kozak'ı tebrik ediyorum.Oyunu bize getiren sihirli dokunuşu yaptı ve bu takımın bir oyuncusu olduğunu gösterdi.Daha fazla şans bulacağını ümit ediyorum.
****************************
En iyimiz: Stefano Mauri,üst üste iki başarılı haftada,iki kez en iyimizdi.Mükemmel pasları,çalışkanlığı ve ilk golde yaptığı asistle bize eski günlerinden bir resital sundu.

En kötümüz: Stefan Radu , sol bekte fazla güven vermedi.Cerci'yi durdurmakta oldukça zorlandığını gördük.Rakibin tehlikeli atakları bu bölgeden geldi ve Radu bu ataklar karşısında oldukça kötüydü.

***************************

Güzel bir iki hafta geçirdik ve bugün ilerleyen saatlerde Milan'ı konuk edeceğiz.Uzun zaman sonra takımdaki yüksek inanç ve motivasyon,bizi bu maç için umutlandırıyor.Bu maçtan da iyi bir sonuç aldığımız taktirde harika bir sezon geçireceğimiz anlaşılacak.Forza Lazio!


1 yorum:

  1. Garrido sakat arkadasım bu hafta takımla calısmalara basladı hafta sonundaki macta oynarmı bilmem , radu onun yedegi olucak buyuk ıhtımal donsun bi

    YanıtlaSil