BİANCOCELESTİ SEVDALILARI

Noi Siamo Qua! Sempre con te,unica fede,unica passione,e cantero,finché vivro,FORZA LA LAZİO! FORZA BİANCOAZZURİ! AVANTİ LAZİO!

7 Kasım 2010 Pazar

Serie A 10.Hafta Dev Derbi Öncesi: SS Lazio - AS Roma

SS Lazio v AS Roma "Merda"
Stadio Olimpico di Roma
7 Kasım 2010 Pazar

Saat:16.00

Bir kez daha nefesimizi tuttuk,heyecanla bu büyük derbiyi bekliyoruz.Derby Della Capitale bu sefer takımların rol değiştirmiş hallerine sahne olacak.Bir yanda 22 puanla lider Lazio,diğer yanda sezona çok kötü başlamış Rioma.Böyle bir tabloda favori Lazio olarak gözüküyor.Ama derbilerde favorilere yer olmadığını da söylemek lazım.

Maç hakkındaki görüşüm Lazio eğer her zamanki başarılı savumasını yaparsa ve hücümcuları da gününde olursa maçı 3-0 veya 2-0 alacağı yönünde.Muslera'nın oynayamayacağı konuşuluyordu ama böyle birşeyin olmayacağı söylendi.Bu nedenle kalede de kendimizi güvende hissedeceğiz.

Roma'yı yenmemiz için Palermo'daki performansımızı geliştirmemiz gerekiyor.Çünkü her zaman o kadar şanslı olmayabiliriz.Palermo kalemize 20'den fazla şut göndermişti ama hiç biri gol olmamıştı.Aynı defasnif futbolu sahaya sürmek hata olur.

Artık söylenecek fazla birşey kalmadı.Şampiyonluk ihtimalleri hakkında konuşmaya başladığımızı söyelmiştik.Eğer bu ihtimalin kesinliğe dönüşmesini istiyorsak böyle maçları kazanmalıyız.Dev  derbi birazdan başlayacak.Heycean dorukta.Umarız unutlumaz bir zaferle liderliğimizi sürdürürüz ve Roma'yı diplere doğru yollarız.Forza Lazio!

Derby Della Capitale'den Bazı Notlar

İlk maç 8 Aralık 1929'da oynandı.Roma maçı 1-0 kazandı.

Lazio Roma'yı ilk kez 23 Ekim 1932'de 2-1 yendi.

Roma'nın en farklı galibiyeti 1933-1934 sezonunda 5-0'la geldi.Lazio ise 2006-2007 sezonunda en farklı galibiyetini 3-0'la aldı.

Lazio bir sezonda ezeli rakibini ardarda en fazla yenme rekorunu elinde bulunduruyor.97-98 sezonunda yapılan 4 derbi maçını da Lazio kazandı.

Ligde yapılan maçlarda Roma'nın 43-33 galbiyet üstünlüğü bulunuyor.Atılan gollerde de 193-160 Roma'nın üstünlüğü bulunuyor.Tüm maçlarda 58 galibiyetle Roma üstün olan taraf.

Kadrolar

Lazio (4-3-1-2): Muslera, Radu, Stendardo, Dias, Lichtsteiner, Mauri, Ledesma, Brocchi, Hernanes, Floccari, Rocchi.

Merda (4-2-3-1): Julio Sergio, Riise, Mexes, Burdisso, Cassetti, De Rossi, Simplicio, Menez, Perrotta, Vucinic, Borriello.

1 yorum:

  1. Maalesef hakeminde biraz katkisiyla yenildik. Su bir gercekki lazio nun kadrosu sampiyonlugu kovalamak icin yeterli degil. Roma nin kadrosu cok daha kaliteli bizden.Buraya kadar lider gelmek elbetteki onemli ama gercekci olmak gerekirse dogru duzgun 2 takimla karsilastik simdiye kadar. Milan ve Roma...2 mactan 1 puan cikardik ve ikiside kendi sahamizda...napoli, udinese, juve, inter gibi takimlardan heleki deplasmanda puan alabilmek cok zor gibi. Sampiyonlar ligine gitmek bile buyuk basaridir bu sene...

    YanıtlaSil