BİANCOCELESTİ SEVDALILARI

Noi Siamo Qua! Sempre con te,unica fede,unica passione,e cantero,finché vivro,FORZA LA LAZİO! FORZA BİANCOAZZURİ! AVANTİ LAZİO!

5 Kasım 2010 Cuma

Serie A 9.Hafta Maç Sonu: Palermo 0-1 SS Lazio

Palermo 0
Lazio 1 (Dias 27′)


Mamma Mia! 9 hafta sonunda 22 puana sahibiz.Bunu bizler dahil kimse beklemiyordu.Nerede geçen sene bu haftalarda dibe demirlemiş Lazio,nerede Inter'in 4 puan önünde lider olan Lazio.Kesinlikle bir rüyadayız.

Maça genel olarak bakacak olursak,Palermo'nun maç boyunca atak oynadığı ve daha çok pozisyona girdiği,fakat sert savunmamızla ve Muslera'nın efsane performansıyla 3 puanı aldığımız maç oldu.90 dakika boyunca önelikli hedefimizin buradan yenilmeden dönmek olduğu anlaşılıyordu.Fakat bu asla rakiplerin "bala kazandınız" yorumlarına sebep olmamalı.Çünkü tamamen savunma futbolunun gereklerini yerine getiren ve gol yememe yetisini kazanmış bir ekip olarak galibiyeti hak ettik.Kötü futbol değil,savunma futbolu oynadık.

Maçta sahadaki oyuncuların hiç biri ayrı olarak kötü ya da iyi performans sergilemedi.Ortaya konan oyun tam bir takım oyunuydu.Özellikle rakibin bastırdığı dakikalarda sahadaki 11(Kırmızı karttan sonra 10) oyuncunun tüm bedenlerini ve ruhlarını ortaya koyarak atakları savuşturması bu sene ne denli takım bütünlüğünü yakalamış bir ekip olduğumuzu gösterdik.

Muslera'dan özel olarak bahsetmek istedim.Bugün bence kariyerinde zirve yaptığı noktadır.5 saniye aralıkla 2 şutu birden çıkarmak gibi "hayvani" işlere imza attı.Eğer bu performansı gösteremeseydi fark yememiz işten bile değildi.Ayrıca Dias'ın jeneriklik golünü de ayakta alkışlıyorum.Yıllar önce Zidane'nın çaktığı voleyi hatırlattı ve altından değerli golüyle 3 puanı getirdi.
Palermo'dan da Pastore ve Balzaretti'yi çok beğendim.Açıkçası Pastore vs. Hernanes mücadelesinde ağır bir şekilde Pastore ağır bastı.Gerçekten 60 m'ye satılmayacak bir oyuncu gibi gözüküyor.Hızını kontrol altına alıp tecrübelendiği taktirde önümüzdeki yıllara damgasını vuracaktır.Ayrıca Balzaretti inanılmaz savaştı ve Lichsteiner'i  sağ kanatta inanılmaz yordu.Onu da çok beğendim.

**************************

En İyimiz: Muslera,ardarda kalenin bir o tarafından bir bu tarafından topları çıkararak bu sıfatı haketti.O performansı göstermeseydi ağır bir yenilgi almıştık.Ayrıca Dias'ın muhteşem golünü bir kez daha hatırlayalım.Çok harika bir gol atarak zorlu deplasmandan galibiyetle dönmemizi sağladı.

En kötümüz: Aslında kimse çok kötü oynamadı ama herkes bu maçı Pastore vs Hernanes olarak görüyordu ve Hernanes gösterdiği performansla bu karşılaştırmadan yenik ayrıldı.Çok daha iyisini yapabilirdi.

**************************
Kısacası kötü oynamadık,şansı havada bularak değil kendimiz yaratarak yakaladık ve deplasmanda varımızı yoğumuzu ortaya koyarak Dias'ın harika golüyle bir kez daha galip geldik.2 gün sonra sırada çok özel bir ekip var..Bekliyoruz!

Forza Lazio!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder