BİANCOCELESTİ SEVDALILARI

Noi Siamo Qua! Sempre con te,unica fede,unica passione,e cantero,finché vivro,FORZA LA LAZİO! FORZA BİANCOAZZURİ! AVANTİ LAZİO!

10 Kasım 2010 Çarşamba

Serie A Dev Derbi Sonrası: SS Lazio 0-2 AS"Morganti" Roma

Lazio 0
Rioma 2 (Borriello 52′ pen.,Vucinic 87′ pen.)


Söylenecek söz kalmadı.Derby della Capitale'de hakem Morganti'nin mükemmel yardımları ve şansın yanımızda olmamasının etkisiyle mağlup olan taraf olduk.

Hakemler bazen kötü maçlar çıkarabilir,tamamen insanlık hali gözlerinden kaçan bazı şeyler olabilir.Ama maçtaki hatalar o kadar art niyet doluydu ki,sadece Lazioluları değil,futbolsever herkesi isyan ettiren bir maç ortaya çıkmış oldu.Tamı tamına tartışmaya açık bile olmayan 3 penaltı göz göre verilmedi.İlk pozisyonda Lichtsteiner'in müdahalesine penaltı düdüğü çalan hakem,Simplicio'nun aynı pozisyonunda penaltı vermeyi düşünmedi.

Ardından Boriello'nun berbat penaltısını Muslera bacaklarıyla kurtarmak üzereyken inanılmaz bir şekilde top adeta içinde geçti ve gol oldu.Şans yanımızda değildi demiştim değil mi..?

Maç gayet ortada geçerken,-Öyle Roma'nın aman aman bir üstünlüğü yoktu,bizimde oyunun etkili olduğumuz bölümleri vardı-Baptista'nın penaltı gerektirmeyen ufak bir müdahalede Arif Erdem'e taş çıkartmayan oyunculuğu ve Vucinic'in penaltısı maçı 87.dakikada bitirmiş oldu.

Şans bundan önce Cagliari ve Palermo maçlarında yanımızdaydı ama bu sefer öyle olmadı.Keşke bir maç kaybedilecekse o maç geçen haftaki maç olsaydı.Bu 3 puandan çok daha fazla bir kayıp oldu.Prestijimiz büyük bir yara aldı.Takım içindeki ve taraftarlar arasındaki olumlu hava biraz dağılmış görünüyor.Cesena maçı bunu toplamak için iyi bir fırsat.Şu dakikadan sonra aklımızı maçtan alıp önümze bakmalıyız.

Bu dünyanın sonu değil.2000 yılımızdaki şampiyonluğumuzda yine bir 10.hafta derbisinde Riomanisti'ye 4-1 yenilmiştik.Üstelik geçen seneden çok daha fazla puanımız var ve Serie B'ye düşmeme mücadelesi değil,üst sıralar için mücadele veriyoruz.Pazar olanlar hoş değildi fakat aslanlarımızın başları önlerine eğilmesin.Forza Lazio!
***************************************
En iyimiz:Oyuncularımız genellikle ortalama bir performas oynadı ama Zarate oyuna girdiği andan itibaren hırsıyla göz doldurdu.

En kötümüz:Dias kaplumbağa gibi hareket etti,kolay çalım yedi,penaltılarda hatası vardı.Tabii bunlarda Biava'yla yakaladığı uyumu Stendardo'yla yakalayamaması da vardı ama Palermo maçındaki havasından gram eser yoktu.

***************************************


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder