BİANCOCELESTİ SEVDALILARI

Noi Siamo Qua! Sempre con te,unica fede,unica passione,e cantero,finché vivro,FORZA LA LAZİO! FORZA BİANCOAZZURİ! AVANTİ LAZİO!

19 Kasım 2010 Cuma

Serie A 12.Hafta Maç Sonu: SS Lazio 2-0 Napoli

Lazio 2 (Zarate 15′, Floccari 61′)
Napoli 0

2 Haftadır oynanan kötü futbola ve alınan kötü sonuçlara Napoli'yi iyi bir oyun ve 2-0 lık skorla yenerek son verdik.

Öncelikle bayram sebebiyle maç sonu yazısını yazamadığımı belirteyim.2 haftadır yoğunluk sebebiyle blogla fazla ilgilenemedim.

Önce Roma'ya,ardından lig sonuncusu Cesena'ya yenilerek geçtiğimiz düşüş tehlikeli boyutlardaydı.Oyuncularımızın maça konsantre olmadan çıktıkları ve kötü performanslarla yenildikleri göz önüne alınırsa bu hafta oldukça olumlu şeyler gözlemledik.Bunlardan en önemlisi Zarate'nin yeniden doğuşuydu.Haftalardır kötü performansından yakındığımız Zarate adeta bu maça küllerinden doğdu.Maçın 15.dakikasında attığı güzel gol,2.goldeki asisti ve bilek hareketleriyle konuşturduğu klasıyla kendisinden kaybettiğimiz umutları tekrar yeşertti.

Zarate bizim başarılı olmamızdaki en kilit oyunculardan biri.Hırsı ve yeteneği birleştiğinde,şansı da elverirse harika işler çıkaran bir oyuncu.Kendisine verilen şansı en iyi şekilde kullandı.Devamı geldiği taktirde bu sene Lazio'nun gol sıkıntısı azalacak ve hem kendisi hem Lazio için daha iyi günler başlayacaktır.

Maça gelecek olursak,ilk yarıda pek iyi bir oyun sergilemedik.Çok etkili değildik ama Napoli'de çok tehlikeli olamadı.Nitekim Zarate'nin güzel golü ve defansımızın performansıyla ilk yarıyı önde kapattık.İkinci yarı daha etkili olmaya başladık ve Floccari'nin golüyle güçlü rakibimizi yendik.

Konuşulacak çok şey var ama burada bitiriyoruz.2 haftadır üzerimizde dolaşan kara bulutları bu maçla dağıttık.Maçtan önce 1 puanla hemen altımızda bulunan güneyli ezeli rakibimizi yendik.Liderlik için dev Milano derbisinden gelecek iyi bir sonucu bekliyorduk ama olmadı.Yine de haftaya Parma deplasmanına liderlik aşkına çıkacağız.Forza Lazio!

**************************************

En İyimiz: Zarate,takımın en iyisiydi.1 gol 1 asist ve maçta gösterdiği muazzam hırs ve performans ile küllerinden doğdu.

En Kötümüz: Muslera,rakibin geliştirdiği ataklarda kalede güven vermeyen hatalar yaptı fakat bu haftayı ucuz kurtardı.Roma maçındaki penaltılara aklının takıldığı belliydi.

**************************************

1 yorum:

  1. Aslinda haftalar gecti ama yazmazsam rahat etmicem. Roma macinin devre arasinda sozlukten bi arkada$ mesaj atti "cok kotu oynuyoruz" diye, ben de valla her an penalti yaptirabilecek stoperlerimiz var, beraberlik bile iyi sonuctur bizim icin diye cevap vermi$tim. 2 penalti ile maci kaybettik, hakemin kararlarini gorunce de lanet olsun dedim zaten. sozluge de yazdim. serie a boyle bir lig. lazio gibi takimlarin tepede durmasina izin vermezler fazla.

    bu sene icin $ampiyonlugu mumkun gormuyorum maalesef. kadromuz iyi bir kadro olabilir ama defansimiz hic guven vermiyor bana. ayrica mauri, floccari, zarate gibi isimler sakatlik ya$arsa yerine oynayacak alternatiflerimiz de pek iyi degil. belki devre arasi 1-2 takviye yapilabilir. cesena, parma, chievo, bologna, lecce gibi takimlarla oynayacagimiz maclari mutlaka kazanmamiz gerekiyor. bu yuzden cesena maci roma macindan daha cok uzdu beni demi$tim. inter, milan, juventus, roma gibi maclari da en azindan yenilmeden tamamlamiz gerekiyor ki sezon sonu ilk dorde girip $ampiyonlar ligine katilma $ansi kazanalim.

    parma ile deplasmanda berabere kaldik, onumuzdeki haftalarda catania (icerde), inter (icerde) ve juventus (deplasman) ile oynayacagiz. juventus'u bilemiyorum ama kotu durumdaki inter'i mutlaka yenmemiz gerekiyor. bu uc haftada alacagimiz sonuclar, puan tablosundaki yerimizi gercek anlamda belirleyecek. hayirlisi olsun. forza lazio!!!

    bu arada tekrar ho$geldin ve gecmi$ olsa da kurban bayramini kutlarim. umarim iyi bir bayram gecirmi$sindir. az yaz, gec yaz ama mutlaka yaz. :)

    YanıtlaSil