BİANCOCELESTİ SEVDALILARI

Noi Siamo Qua! Sempre con te,unica fede,unica passione,e cantero,finché vivro,FORZA LA LAZİO! FORZA BİANCOAZZURİ! AVANTİ LAZİO!

2 Ekim 2010 Cumartesi

Serie A 5.Hafta Maç Sonu - Chievo 0-1 SS Lazio

Chievo 0
Lazio 1 (Zarate 69′)


Maç başlamadan önce bir bereaberliğin bile iyi sayılabileceğini konuşuyorduk,maç sırasında galip gelebileceğimizi düşündük ve maçın sonunda ise farkı kaçırdığımıza yanıyorduk.

Maçı özetleyecek olursak,ilk dakikalardan itibaren Lichsteiner'in sağ taraftaki harika katkısı,Mauri-Mautzalem-Hernanes'in ortasahadaki mükemmel pas alışverişi ve Floccari-Zarate ikilisiyle olan bağlantının yüksek olması takımın beraber hareket etmesi ve Chievo'nun çaresiz kalmasına neden oldu.

Maçın ilk yarısında Zarate'nin kalenin 2 metre dibinden topu dışarıya yollaması inanılmaz bir olaydı.Herkesin içinden Zarate'yle ilgili bir takım "iyi" şeyler geçmiştir sanırım.Ama Zarate yılmadı ve maç boyunca iyi oynayıp pozisyonlara girdikten sonra kaçırdığı golün çok çok daha zorunu 69.dkikada atarak hepimizi sevince boğdu.Daha önce Zarate'nin tek probleminin üzerinde oluşan gol baskısı olduğunu belirtmiştik.Umarız kendine olan güveni gelmiştir ve Maurito yeteneklerini sahada konuşturmaya devam eder.

Reja maça iyi bir diziliş,iyi bir ilk 11 ve iyi bir taktik anlayışıyla başladı.Maç içerisinde de gerekli müdahaleleri yaparak maçın bize gelmesini sağladı.Özellikle son maçtaki dizilişi ileriki maçlarda kullanmamız halinde başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum.

Genel olarak 5 haftalık periyodu değerlendirecek olursak,muhteşem gidiyoruz.İlk hafta bir kaza yaşamış olsak da takıma güvenimiz tamdı ve ileriki haftalarda takımın daha iyi yerlere geleceği konusunda herkes hemfikirdi.Nitekim öyle oldu ve Bologna maçıyla başlayan yükselişimiz,zorlu Fiorentina deplasmanında da galip gelerek devam etti.Daha sonra yıldızlar topluluğu Milan'a yenilmeyerek çıkışımızı sürdürdük ve ligin diğer flaş ekiplerinden Chievo'yu deplasmanda yenerek Inter'in ardından 2.lik koltuğuna oturduk.Bu kesinlikle muhteşem bir olay.Bunun dışındaki gelişmeler de sevindirici tabii ki.Geçen sezona göre bol alternatifli,daha kaliteli oyunculardan kurulu ve yüksek takım ruhuna sahip bir Lazio görüyoruz.Sezon başında buna güvenerek geçen sezona bakmaksızın hedefimizi Avrupa Kupalarına katılmak olarak koymuştuk.Bundaki haklılığımızı da görüyoruz.Bu kadar güzel şeyleri sıraladıktan sonra Lazio'yu seneye Şampiyonlar Ligi'nde görmek hayal midir sizce?

***********************

En iyimiz: Mauro Zarate,uzunca bir aradan sonra kendini gösterdi,çalışkanlık,pes etmemesi ve sonunda klas bir vuruşla takımını galip getirmesiyle bu ünvanı haketti.Aslında takımın diğer oyuncuları da çok çok başarılıydı ama Zarate'nin gol attıktan sonraki yaşadığı sevinç ve baskıdan kurtulmanın verdiği rahatlık ifadesi herşeyi özetliyordu.

En kötümüz: Takımda kimse özel olarak "kötü" denilebilecek bir performans göstermedi.

************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder